Detartrajul

Detartrajul

DETARTRAJUL  este unica metoda care permite indepartatea eficienta a tartrului, ajutand la prevenire aparitiei bolii parodiontale. Detartrajul cu ultrasunete cea mai moderna si utilizata metoda pentru indepartarea tartrului, inlocuind cu succes detartrajul manual.Detartrajul va fi intotdeauna insotit de periajul profesional cu paste abrazive si/sau de air-flow, care ajuta la obtinerea unei suprafete perfect netede si curate ce nu favorizeaza depunerea placii bacteriene.

Detrartrajul cu ultrasunete in general nu este dureros, necesitand rareori anestezie. Daca se respecta intervalul mediu de 6 luni dintre detartraje, sensibilitatea din timpul detartrajului va ajunge sa se diminueze, chiar sa dispara definitiv in timp.

Detartrajul cu ultrasunete este mult mai rapid si mai eficient decat cel manual, timpul de realizare impreuna cu periajul profesional si profi jet-ul nedepasind o ora.

Este recomandat sa efectuam un detartraj la fiecare 6 luni in mod normal, pacientii care au lucrari fixe si implanturi o data la 4 luni, iar fumatorii ar trebui sa efectueze aceasta operatiune o data la 3 luni.