Protetica Mobila

Home / Protetica Mobila

Protetica Mobila

Protezele totale clasice sunt realizate dintr-o baza acrilica, asemanatoare gingiei naturale (roz), si dinti acrilici montati in aceasta baza. Aceasta proteza imbunatateste vorbirea, masticatia si inlatura aspectul imbatrinit al fetei.

Proteza scheletata este indicata in situatiile in care exista cativa dinti restanti pe arcada, insa prea putini pentru a putea fi conectati intre ei cu punti dentare, ca si in situatiile in care, din diverse motive, nu pot fi realizate implanturi dentare. Este alcatuita dintr-un schelet metalic, acoperit de o baza acrilica de culoarea gingiei pe care se vor monta dintii artificiali. Atasarea  de dintii restanti se face prin sistemele speciale de prindere-crosete, pinteni, culise sau magneti. Masticatia este mult imbunatatita fata de cea cu o proteza partiala, la fel ca si fizionomia, avand un aspect estetic net superior. Este confortabila la purtare, rezistenta in timp si are o stabilitate excelenta la vorbit si masticat. Se intretine usor si devine foarte repede o parte din noi.

Protezele dentare parțiale înlocuiesc unul sau mai mulți dinți lipsă. Aceste proteze pot fi indepartate oricând, având o bază de culoarea gingiilor, cu dinți ficși, atașați pe un suport. Protezele parțiale se fixează pe dintii existenti printr-un cârlig sau alt tip de dispozitiv de prindere. Desi ne straduim sa obținem o proteză parțială bună și funcțională, se poate să fie nevoie de mai multe vizite la dentist pentru ajustări, până când ajungeți să vă obișnuiți cu proteza parțiala. E bine sa retineti că adaptarea la proteza dentară parțială este un proces în sine; uneori este nevoie de săptămâni întregi pentru acomodarea cu ea.

Protezele dentare vă pot reda stilul de viață de dinainte optimizând funcțiile zilnice, de exemplu mâncatul și vorbitul, redându-vă în același timp și fizionomia. Desi vom face toate eforturile pentru a realiza  o proteză dentară bună și funcțională, trebuie să rețineți că nu există o proteză perfectă. După aplicarea protezei dentare în cavitatea orală, se poate să fie nevoie de mai multe vizite la dentist pentru a le ajusta, până când ajungeți să vă obișnuiți cu proteza. E bine sa rețineti  că adaptarea la proteza dentară este un întreg proces; uneori este nevoie de puțin timp pentru acomodare.O proteză nouă vă poate afecta capacitatea de a mânca și de a vorbi, iar pentru redobândirea confortului e nevoie de exercițiu.
Noile tehnologii de protezare dentară sunt insa foarte avansate. Acum putem face proteze cu capse susținute de implanturi realizate in prealabil. După osteointegrarea implanturilor, ele se vor descoperi in gingie  si  în capătul lor se inserează niște terminații cu bile. Acestea se vor potrivi perfect in sistemul pereche incastrat in proteza, sistem care poarta numele de supra-protezare sau overdenture si va va oferi o proteza perfect stabila in orice situatie, care ziua va putea fi indepartata doar la dorinta dumneavoastra, insa  seara se va scoate pentru asigurarea unei bune igienizări a gingiei și mai ales a implanturilor.

  • Calea 13 Septembrie, nr. 162, Sector 5, Bucuresti
  • 0723-210-951
  • contact@dentlife-medical.ro

Intrebari? Va rugam sa completati campurile de mai jos si vom incerca sa va ajutam.